.jwplayer{ display: inline-block; }
محمدرضا قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه یکی از فعالیتهای تعریفشده بخش کشاورزی پرورش زنبورعسل است که در مناطق مختلف جغرافیایی شاهرود با پراکندگی خیلی وسیعی انجام میشود، ابراز داشت: تعداد ۱۷ هزار کلونی یا کندوی زنبورعسل در شاهرود وجود دارد.
وی ضمن بیان اینکه قسمتهای شمالی شهرستان با توجه به اقلیم مناسب بیشتر مستعد پرورش زنبورعسل است، افزود: از مجموع تعداد کلونیهای زنبور در شاهرود سالانه حدود ۱۱۳ تن عسل تولید میشود.
۱۷۲ بهره بردار حوزه زنبور عسل
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود بابیان اینکه تعداد فعالان زنبورعسل در شهرستان ۱۷۲ نفر است، ابراز داشت: هر نوع فعالیتی در حوزه کشاورزی اگر به شکل مناسب و مبتنی بر اصول کارشناسی انجام شود قطعاً اقتصادی است لذا هر کلونی بهطور متوسط ۶.۵ کیلوگرم عسل را به تولیدکننده میدهد با فروش کیلویی حدود ۳۵ تا ۴۰ تومان میتوان ازنظر اقتصادی درباره میزان درآمد حاصل از این فعالیت عدد مشخصی به دست آورد.
قاسمی یکی دیگر از ظرفیتهای خوب درزمینهٔ محصولات پروتئینی را توسعه آبزیپروری برشمرد و تصریح کرد: در قسمتهای شمالی شهرستان منابع آبی خوبی ازنظر کیفیت و میزان پرورش ماهی وجود دارد و با توجه به اینکه توسعه آبزیپروری یکی از سیاستهای بخش کشاورزی محسوب میشود پرورش ماهیان سرد آبی در منطقه فرحزاد، مجن، تاش و سایر نقاط کوهستانی و سردسیر منطقه صورت میگیرد.
وی افزود: توسعه پرورش ماهی در قفس استخرهای ذخیره آبی در دستور کار جهاد قرار دارد لذا با توجه به وجود استخرهای متعدد در شهرستان بستر مناسبی برای توسعه آبزیپروری و پرورش ماهی در قفس وجود دارد.
ظرفیت تولید ۵۳۰ تن ماهی در شاهرود
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود بابیان اینکه فعالیت آبزیپروری برای ماهیهای گرمابی بر روی منابع آب زیرزمینی چاهها و در قسمتهای جنوبی شهرستان قابل توسعه هستند، ابراز داشت: تولید انواع ماهیهای گرمابی و سرد آبی درمجموع ظرفیت تولید ۵۳۰ تن ماهی بهصورت سالانه را در شهرستان رقم میزند.
قاسمی در ادامه تصریح کرد: بحث استفاده از فنّاوری جدید و تجهیزات بهروز در توسعه آبزیپروری در دستور کار قرار دارد و استفاده از دستگاههای هواده و ... با انتقال برق در حال افزایش است که میتواند در منابع آبی و استخرهای پرورش ماهی ظرفیت تولید را به میزان قابلتوجهی افزایش دهد.
وی بابیان اینکه اقتصادی بودن پرورش ماهی در شاهرود تحت تأثیر عواملی مانند تهیه بچه ماهی و خوراک و فروش آنها است، افزود: راهاندازی یک واحد فراوری ماهی و بستهبندی و انجماد آن در منطقه مجن میتواند تأثیر خوبی در استمرار فعالیت در حوزه آبزیپروری و عرضه محصولات به این واحد فراوری داشته باشد که آن را به بازارهای هدف در شهرستان و استانهای مجاور انتقال میدهد و باعث تکمیل چرخه تولید میشود.
قاسمی اضافه کرد: برای تعداد بهرهبرداران این بخش با توجه به اینکه در بسیاری از استخرهای ذخیره آب نیز به میزان محدود رهاسازی بچه ماهی انجام میشود نمی توان عدد مشخصی را ارائه کرد که چه میزان بهرهبردار در حوزه پرورش ماهی فعالیت میکنند.