اخبار شهر و شهرستان آرشیو اخبار
ایرنا 1400/02/11
مرمت برج و باروی تاریخی شاهرود آغاز شد
شاهرود - ایرنا - رییس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان شاهرود گفت: مرمت و سامان‌دهی برج و باروی تاریخی این شهر با هدف حفظ آثار باستانی در استان سمنان آغاز شد.
 ١٩:٥٩ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
تابناک 1400/01/05
شکوفه‌های بهاری در شاهرود
باز شدن شکوفه‌های بهاری در اولین ماه بهار بی‌توجه به بحران کرونا بر شاخه‌های درختان شهرستان شاهرود سبز می‌شوند تا به ما بگویند که بهار توقف ناپذیر است.شکوفه دهی درختان همزمان با بهار طبیعت جلوه‌های زیبایی را در مناطق مختلف شهرستان شاهرود ایجاد کرده است.
 ١٩:١٧ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
خبر گزاری صدا و سیما 1400/01/26
جولان کرونا در شهر؛ آمارهای صعودی شناسایی ها در شاهرود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود: در 24 ساعت گذشته 290 نفر با علائم مشکوک به کرونا به مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود مراجعه کردند
 ١٩:١٦ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
ایرنا 1400/01/08
۴۲۰۰ گردشگر نوروزی در شاهرود اقامت کردند
شاهرود- ایرنا- رییس اداره میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شاهرود با بیان اینکه در تعطیلات نوروزی چهار هزار و ۲۰۰ گردشگر در این شهرستان اقامت کردند، گفت: بیش از ۶۰ درصد اقامت گردشگران در شرق استان انجام شد.
 ١٩:١٤ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
مهر 1400/01/25
مهمترین مشکلات توسعه در شاهرود/ ظرفیت‌های مغفول فراوان هستند
شاهرود- شهرستان شاهرود با دارا بودن ظرفیت‌های عظیم معدنی، گردشگری، کشاورزی و حمل و نقل هنوز آنچنان که باید و شاید نتوانسته به توسعه اقتصادی مبتنی بر داشته‌های خود برسد.
 ١٩:١٢ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
ایسنا 1399/12/03
افزایش ۲ بـرابــری بودجه شهرداری شاهرود/ طلب ۳۷میلیاردی شهرداری شاهرود از ادارات
ایسنا/استاندار , شاهرود را از شهرهای مهم استان برشمرد و گفت: شهرداری و سایر دستگاه های اجرایی باید با افق نگاه بلند نسبت به تامین زیر ساخت ها در این شهرستان توجه کنند.‌
 ١٠:٥٤ - 1399/12/03 - نظرات : ٠متن کامل >>
باشگاه خبرنگاران جوان 1399/12/02
احداث مجموعه گردشگری با ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در شاهرود در انتظار رفع موانع توسط مسئولین !
رییس میراث فرهنگی شاهرود گفت: یک مجموعه گردشگری درشاهرود با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان درحال طی مراحل خاک برداری و محوطه سازی است
 ١٠:٥١ - 1399/12/03 - نظرات : ٠متن کامل >>
ایرنا 1399/11/29
تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل فرودگاه سمنان موافقت شد
سمنان- ایرنا- مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های ناوبری هوایی گفت: رئیس‌جمهوری به منظور تکمیل طرح‌های عمرانی فرودگاه سمنان با درخواست ۳۰۰ میلیارد ریالی وزیر راه و شهر سازی موافقت کرد.
 ١٦:٣٥ - 1399/11/30 - نظرات : ٥متن کامل >>
مهر 1399/11/30
رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود: ۴۰۰ هزار اصله نهال برای درختکاری در استان آماده توزیع است
شاهرود- رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه ۴۰۰ هزار اصله نهال برای درختکاری در استان آماده توزیع است، گفت: این نهال‌ها به‌صورت سوزنی و پهن‌برگ و سازگار با اقلیم استان هستند.
 ١٦:٣٤ - 1399/11/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
مهر 1399/11/30
رئیس سازمان تأمین اجتماعی شاهرود: ۶۳ درصد جمعیت شاهرود تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند
شاهرود- رئیس سازمان تأمین اجتماعی شاهرود از تحت پوشش بودن ۱۲۰ هزار نفر معادل ۶۳ درصد جمعیت شهرستان خبر داد و گفت: با حذف دفترچه، ۹ هزار مراجعه افراد در شرایط کرونا به این مرکز کاسته می‌شود.
 ١٦:٣٢ - 1399/11/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
آگهی آرشیو
امور فرهنگی
نظم نوین جهانی
ترجمه مير محمود نبوي
 ٠٣:٥٤ - 1388/10/26 - نظرات : ٠متن کامل >>
آگهي تبليغاتي
 
همشهری عزیز ، آیا میدانید با ارسال ایمیل به آدرس info@shahroodiha.ir و درخواست اشتراک اخبار شاهرود ، بسادگی میتوانید در اسرع وقت از اخبار شهرمان آگاه شوید . لطفا به صفحه تماس با ما مراجعه فرمائید !
اخبار > اعتراض به مکان جدید جمعه بازار شاهرود/ تصمیمی که دردسرساز شد


  چاپ        ارسال به دوست

مهر 1398/02/08

اعتراض به مکان جدید جمعه بازار شاهرود/ تصمیمی که دردسرساز شد

اعتراض به مکان جدید جمعه بازار شاهرود/ تصمیمی که دردسرساز شد

شاهرود - تعدادی از کسبه، فروشندگان و عرضه کنندگان کالا در شاهرود نسبت به آنچه تغییر مکان جمعه بازار این شهر و انتقال آن به خارج از محدوده شهری عنوان می شود، اعتراض دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، برخی از مردم، کسبه و فروشندگان شهر شاهرود نسبت به آنچه انتقال جمعه بازار این شهر از محدوده میدان بسیج و خیابان ساحلی به خارج از محدوده شهری و منطقه وادی السلام (آرامستان شاهرود) می‌خوانند اعتراض دارند و از شهرداری و شورای تأمین می‌خواهند تا فکری در این باره کنند.

اعتراض‌ها حتی سبب شده تا در ابتدای این هفته، عده از کسبه نسبت به تغییر مکان جمعه بازار و نامناسب بودن فضای فعلی با حضور در شورای شهر شاهرود اعتراض خود را علنی کرده و خواستار بازگرداندن جمعه بازار به مکان قبلی خود واقع در خیابان ساحلی جنوبی یا مکانی مناسب‌تر شوند.

مکان جدید بسیار دور و برای مراجعه کنندگان خطرناک است

برای یافتن دلیل این امر اما باید به میان کسبه و مردم رفت و سخنانشان را شنید. محمد قاسمی یکی از این فروشندگان که لوازم منزل می‌فروشد، به خبرنگار مهر گفت: مکان قبلی جمعه بازار شاهرود بسیار بهتر بود چرا که مردم حداقل راه دسترسی آن را به سهولت داشتند اما مکان فعلی آنقدر پرت و دور افتاده است که اگر کسی خودروی شخصی نداشته باشد نمی‌تواند به آن مکان بیاید.

قاسمی می‌گوید: مکان قبلی به گونه‌ای بود که حتی مردم پیاده هم می‌توانستند بیایند اما مکان فعلی با ماشین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تا مرکز شهر فاصله دارد.

وی با بیان اینکه پاسخ شهرداری و شورای شهر به ما این است که شهرداری برای جبران مسافت طولانی‌تر اتوبوس برای مردم می‌گذارد، ابراز کرد: این کار هم فایده‌ای ندارد چرا که آن شلوغی و رفت و آمد سابق را نخواهد داشت.

امکان کاسبی از ما گرفته می‌شود

دیگر کاسب شاهرودی می‌گوید: ما تمام امیدمان به جمعه بازار است چرا که در طول هفته به مغازه‌مان کسی سر نمی‌زند که این امید هم در این هفته با شنیدن خبر جابجایی جمعه بازار از ما گرفته شد.

سید مرتضی میرباقری با بیان اینکه پوشاک تولیدی خودمان را از ۶۵ کیلومتری شاهرود و از کلاته خیج به جمعه بازار می‌آوریم، می‌گوید: جمعه بازار مکانی برای مردمی است که از طبقه ضعیف جامعه هستند وگرنه مردم پول‌دار که مایحتاجشان را از مغازه‌های بالای شهر تأمین می‌کنند پس چه دلیلی دارد که به جمعه بازار بیایند.

این جوان شاهرودی می‌گوید: عمده قشر متوسط که خودروی شخصی ندارند که مسافت طولانی خارج از شهر را طی کنند در نتیجه قطعاً به ما کسبه جمعه بازار لطمه می‌خورد.

وی با بیان اینکه کسبه شاهرودی همین یک جمعه را دارند که می‌توانند به فروش آن دل خوش کنند، می‌گوید: اگر این روز هم از ما گرفته شود یعنی ۵۰ درصد از شانس فروش محصولات مان را از ما گرفته‌اند در نتیجه ما باید چه کنیم ان هم در این شرایط اقتصادی.

فروشمان کاسته می‌شود

این کاسب شاهرودی با بیان اینکه من شخصاً این مکان جدید را ندیده‌ام اما دوستان ما می‌گویند که مکانی بزرگ، خاکی و نامناسب است، ابراز کرد: من لباس فروشم و نمی‌توانم طبیعتاً در مکانی که خاک آلود است لباس و گرمکن ورزشی بفروشم چراکه با نشستن خاک بر روی لباس‌هایم مردم فکر می‌کنند کهنه و دسته دوم هستند.

محمد علی عامری از دیگر کسبه‌ای است که محصولات باغ خود در رویان را در جمعه بازار عرضه می‌کند نیز می‌گوید: محل جدید دارای ایرادات فراوانی است که یکی از آن دوری زیاد است مشکلات دیگری نیز وجود دارد که از جمله آن‌ها باید به خاکی بودن بخش اعظم از آن نیز اشاره کرد.

وی می‌گوید: با ازدحام مردم قطعاً پلیس یا عوامل شهرداری اجازه پارک ماشین به مردم نمی‌دهند و خودروها به سمت جنوبی جمعه بازار یعنی روبروی آرامستان شاهرود منتقل می‌شوند، در نتیجه مردم مجبور خواهند بود مسافت طولانی را با بار و دست پر طی کنند که قطعاً خسته می‌شوند.

عامری می‌گوید: راه دوم این است که مردم منتظر بمانند تا یک نفر رفته و خودرو را بیاورد که این امر منجر به ایجاد ترافیک وحشتناک در منطقه‌ای می‌شود که ورودی شهر بوده و ماشین‌های عبوری با سرعت ده‌ها کیلومتر بر ساعت به سمت آن حرکت می‌کنند و اگر محل تلاقی جمعه بازار با محور اصلی تهران-مشهد حادثه بیافریند قطعاً کشته خواهد داد.

۲ راه حل برای یک مشکل

اما راه حل چیست؟ برای اینکه بدانیم راه حل چیست با علی رضا معصومی مدرس دانشگاه و آگاه به مسائل حوزه شهری به گفتگو نشستیم، وی معتقد است: ابتدا باید گفت شهرداری مجبور به انتقال مکان جمعه بازار شده است شاید اگر از شهردار بپرسید خودش هم راضی به این امر است احتمالاً در دل می‌گوید خیر اما موضوع این است که دادستانی اجازه ماندن در مکان قدیمی را نمی‌داد.

معصومی می‌گوید: دادستان شاهرود در آخرین حضورش در این پست گویا دستور تخلیه جمعه بازار را می‌دهد و دلیل آن نیز قرارگیری این بازار در مسیل و محل عبور رودخانه فصلی شاهرود بوده است.

وی می‌گوید: با سیلی که در آق قلا و گلستان و لرستان و به خصوص شیراز آمد باید گفت مدیران شهری در شاهرود اصطلاحاً چشمشان ترسیده و صلاح را در تخلیه جمعه بازار دیده‌اند تا اگر خدایی ناکرده باران و یا سیلابی راه افتاد مردم دچار حادثه نشوند اما اینجا ایرادی که به شهرداری وارد است این است که در یافتن مکان جدید جمعه بازار کمی بد سلیقگی به خرج داده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه البته باید به شهرداری نیز حق داد چرا که اصلاً مفاهیمی مانند بازار محله، سرای محله، بازارچه فصلی، نمایشگاه بین‌المللی، جمعه بازار و امثال آن طی ۵۰ سال گذشته در هندسه شهری شاهرود دیده نشده است و در حقیقت مکانی هم وجود ندارد که شهرداری آن را جایگزین کند.

معصومی می‌گوید: جمعه بازار ماهیتاً به قشر ضعیف جامعه تعلق دارد در نتیجه باید مکانی را برایش در نظر گرفت که کمترین مسافت را تا مرکز شهر داشته باشد در نتیجه راه حل پیشنهاد بنده این است که یا جمعه بازار را به دو بخش (خوراک و میوه و سبزیجات و بخش لباس، لوازم منزل و …) تقسیم کرده و به فواصل چند صد متری مثلاً در سرچشمه شاهرود و یا یک سالن سرپوشیده مثل انبار غله و محوطه بیرونی یا حتی جنب مزار شهدای شاهرود آن انتقال داد.

وی می‌افزاید: پیشنهاد دوم ما است که جمعه بازار را به واحدهای کوچک‌تر تقسیم کرده و در تمام هفته پخش کنند یعنی شنبه بازار خیابان بعثت، یکشنبه بازار شهرک امام خمینی (ره)، دوشنبه بازار شهر گل‌ها و از این دست اقداماتی که در تمام محلات شهرهای بزرگ‌تر مثل تهران و مشهد و … دیده می‌شود این کار از ازدحام وحشتناک مردم آن هم در یک روز و در یک شهرستان ۲۷۰ هزار نفری می کاهد و دغدغه یافتن مکان را نیز برای شهرداری از بین می‌برد.

محدوده مصلای بزرگ نماز جمعه یک گزینه خوب

چندی پیش یکی از مسئولان شاهرود در اظهار نظری تاکید کرده بود که می‌توان در محوطه کنار مصلای پیامبر اعظم (ص) شاهرود بالاتر از گلزار شهدا که فضایی بزرگ و زمینی مسطح وجود دارد جمعه بازار را راه اندازی کرد تا هم مردم نمازشان را در روز آدینه بخوانند و هم خریدی کنند.

از سوی دیگر اما شهرداری معتقد است که مجبور به تغییر مکان جمعه بازار بوده چرا که قرار گیری آن در مسیل رودخانه «کال شاهرود» می‌توانست خطرات جبران ناپذیری را به وجود آورد.

یک مقام آگاه در شهرداری شاهرود به خبرنگار مهر، گفت: ما مجبور به تغییر مکان جمعه بازار هستیم، اما در واقع یافتن مکان جدیدی که هم مناسب باشد، هم پارکینگ داشته باشد، هم برای مردم خطر نداشته باشد هم مزیت‌های دیگری مانند پارکینگ و سطح دسترسی و … داشته باشد بسیار دشوار است هم اکنون شما یک مکان چند هکتاری را با این شرایط معرفی کنید تا شهرداری همین هفته جمعه بازار را به آن منطقه منتقل کند.

این مقام آگاه که نخواست نامش را ذکر کند، تاکید داشت: باید شهرداری را هم درک کرد از یک سو ما می‌بایست مکان جمعه بازار را برای جلوگیری از بروز مخاطرات تغییر می‌دادیم از سوی دیگر باید ضوابطی را هم در نظر بگیریم که از همه آن‌ها مهمتر ایمنی مردم است، امروز نمی‌توان جمعه بازار را در یک خیابان مانند آنچه در قدیم در خیابان ۲۸ متری برگزار می‌شد، پیاده سازی کنیم چرا که ترافیک، ازدحام و ده‌ها مورد دیگر را به وجود می‌آورد که در نهایت مردم متضرر می‌شوند.

مجبور به تغییر مکان شدیم

این مقام آگاه اما بیان کرد که شهرداری بازهم در حال بررسی مکان مناسب برای جمعه بازار است. نکته دیگر این است که سال‌های سال شهر شاهرود از داشتن یک مکان دائم نمایشگاه‌ها بی‌بهره است، مطالبه‌ای که عمرش به نزدیک به دو دهه می‌رسد و هنوز مردم به آن دست نیافته‌اند متأسفانه به نظر می‌رسد تا زمانی که نتوانیم این زیرساخت را در شاهرود مشاهده کنیم بازی جابجایی جمعه بازار و اعتراض مردم ادامه داشته باشد.

از سوی دیگر اما مکان جدید جمعه بازار به دلیل قرار گیری در جوار آرامستان شاهرود موسوم به وادی السلام و همچنین ورودی شهر از سمت تهران، اصلاً وجه و جلوه خوبی ندارد و امیدواریم حداقل تا در نظر گرفتن مکان جدید، مسئولان شهرستان بتوانند ایمنی مردم را در جوار کریدور تهران-مشهد تأمین کنند.


١٣:٥٤ - 1398/02/09    /    شماره : ٧٦٦٨    /    تعداد نمایش : ٣٩٦


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




رویدادها
» ساعت و تاریخ » اوقات شرعی » وضعیت آب و هوا
شنبه ٠٨ ارديبهشت ١٤٠٣
weather.ir is down
صفحه اصلی|اخبار|درباره شاهرود|پيوندها|پیش بینی هوا|آلبوم ها|تماس با ما|درباره ما